Задолжителен PCR-тест за патниците од Косово кои транзитираат низ земјава

353

Комисијата за заразни болести на утринскиот состанок донесе одлука да се воведе задолжителен PCR-тестирање за патниците од Косово коишто минуваат низ земјата.

Транзит-патниците на граничниот премин треба да покажат негативен PCR-тест не постар од 72 часа.

Предлогот од Комисијата ќе биде доставен до Владата.