Зарем странските инвеститори уште не слушнале дека Шекеринска седна на столчето во НАТО?

0
609

Ги нема фабриките ветени од власта…

Воопшто не ги слушам што ветуваат. Одамна е јасно дека странски инвестиции нема да има. Западот со свои кризи се бори, а наивните веруваат дека кај нас пари ќе потечеле само затоа што така кажал Заев и затоа што сме го смениле името. Или сами ќе запнеме или ќе пропаднеме економски, особено што некои од власта крадат жестоко, дециден е аеродромецот Владо

Ни претходно не верував дека по приемот во НАТО ќе се зголемат инвестициите. Ако нема добра бизнис клима , не значи дека со влезот во Алијансата ќе имаме инвестиции. Толку нормално. Се е корумпирано, вели граѓанинот Игор Маџаров

Ќе дојдат инвестиции, ќе се инвестираат милијарда, три, пет милијарди во македонското стопанство откако ќе станеме членка на НАТО… ќе дојдат Гугл, Фејсбук, Икеа, многу големи светски брендови… Вака во изминативе години на македонските граѓани им зборуваше премиерот Зоран Заев, но и други владини функционери во периодот кога се решаваше за влез во Алијансата. Убедувањата им беа упорни и „аргументирани“ до толку што уши да ти пукнат. Ама, еве сме во НАТО, но сега нерви ќе ти пукнат оти инвестициите ги нема. Цената која тогаш се плати беше голема-ненадоместива: сменето име на државата, менување и откажување на дел од историјата, проблематизиран идентитет… Македонија веќе не е иста земја како порано, а инвестициите со кои требаше да бидеме опсипани и да ни ги „лечат“ раните – ништо.

-Не дојдоа, не, се гледа според податоците. Се ветуваше многу ама на дело нема ништо. Не дека сум голем песимист, но додека е оваа гарнитура на власт тешко дека ќе дојдат. И да дојдат, тешко дека ќе допрат до таму каде ќе бидат наменети, ни вели скопјанката Невенка Марковска.

Прочитајте повеќе на следниот линк: https://skopskoeho.mk/zarem-stranskite-investitori-ushte-ne-slushnale-deka-shekerinska-sedna-na-stolcheto-vo-nato/