Засилени контроли во Тетово и Гостивар – казнети 203 возачи

0
49

Мобилната единица за безбедност во сообраќајот при Министерството за внатрешни работи вчера спроведе засилена акциска контрола во областа на сообраќајот на територијата на Тетово и Гостивар, при што санкционирани се 203 возачи.

Изречени се 113 санкции во Тетово, меѓу кои 10 за измината важност на сообраќајната дозвола (нерегистрирани возила), шест за возење без возачка дозвола…

Во Гостивар се изречени 90 санкции, меѓу кои 16 за нерегистрирани возила, 12 за возење без возачка дозвола…

„Засилените сообраќајни контроли продолжуваат и во наредните денови. Апелираме граѓаните да ги почитуваат сообраќајните правила и прописи за да ја зголемиме безбедноста во сообраќајот“, велат од МВР.