Земјотрес со јачина од 5 степени ја погоди Грција

414

Земјотрес со јачина од 5.0 степени според Рихтеровата скала е регистриран изутринава во Грција, јужно од островот Идра. Земјотресот бил почувствуван околу  9.27 часот.

https://platform.twitter.com/embed/index.html?creatorScreenName=makfax&dnt=false&embedId=twitter-widget-1&frame=false&hideCard=false&hideThread=false&id=1295271285145182209&lang=en&origin=https%3A%2F%2Fmakfax.com.mk%2Fsvet%2Fregion%2F%25d0%25b7%25d0%25b5%25d0%25bc%25d1%2598%25d0%25be%25d1%2582%25d1%2580%25d0%25b5%25d1%2581-%25d1%2581%25d0%25be-%25d1%2598%25d0%25b0%25d1%2587%25d0%25b8%25d0%25bd%25d0%25b0-%25d0%25be%25d0%25b4-5-%25d1%2581%25d1%2582%25d0%25b5%25d0%25bf%25d0%25b5%25d0%25bd%25d0%25b8-%25d1%2598%25d0%25b0-%25d0%25bf%25d0%25be%25d0%25b3%25d0%25be%2F&siteScreenName=makfax&theme=light&widgetsVersion=223fc1c4%3A1596143124634&width=550px

Епицентарот бил во морскиот дел, 49 километри југоисточно од островот Идра, на над 100 километри од Атина. Нема информации за повредени лица или за предизвикана материјална штета.